biztonsagos etrendkiegeszitoket forgalmazo patika2

Egészségvédelem


Elérhetőségeink

Elérhetőségeink

Gyógyszerinformáció

OGYEI logo hiv

LX Line Partner Patika

Cegadatok X

Látogatott oldalak...

Oldalletöltések száma: 1294413

imageA 2700 lakosú falu Komárom-Esztergom megyében Tatától 9 km-re fekszik. Először 1237-ben említi oklevél Ruch, Koch formában. A helyi bognárok által készített kocsi szekér a községről, Kocsról kapta a nevét. A település történelme a bronzkorig nyúlik vissza.

A falu központjában kiállított "kocsi szekér" a maga korában forradalmi újítás volt, aminek jelentőségét a sokat utazni kényszerülők érezték leginkább. A "kocsiszekeret" részletesen 1518-ban Sigmund von Herberstein írta le. Maga Mátyás Király is szívesen utazott a gyors és könnyű járművön.

Kicsit hosszabban érdemes elidőzni a kocsi kocsi hírnevével.
A posta története közdokumentumban olvasható:
"Az egyes forgalmas főútvonalakon rendszeres kocsijáratok közlekedtek, amelyek lóváltó-állomásokkal működtek. Mátyás udvara és a nagyszámú idegen követek gyakran igénybe vették ezeket a járatokat. A kocsijáratok keletkezése tulajdonképpen egy új közlekedési eszköznek a "kocsi"-nak a forgalomba álllításával függ össze. Mátyás egyik kedvenc tartózkodási helye Tata volt. Ennek szomszédságában fekszik Kocs község. Itt szerkesztették azt a könnyű, gyors közlekedésre alkalmas járművet, amely később elterjedt az egész országban.

Teljes terjedelemben itt olvashat Kocs község törtéleméről!

Forrás: Kocs község honlapja